Instructeur worden

Master test Brian Henderson in Australië.

Instructeurs zijn belangrijk voor zowel de beginnende als gevorderde vliegvissers. Zij kunnen een grote bijdrage leveren aan uw vis plezier en daar gaat het tenslotte om. De vlieg presenteren waar u wilt en onder nagenoeg alle omstandigheden, dat maakt onze sport vele malen interessanter.

Uw beloning is de aanbeet die volgt.

Als vliegvis c.q. werpinstructeur is het belangrijk dat je weet waar je het over hebt!
Iedereen kan zeggen dat hij of zij instructeur is maar zo werkt dat naar mijn mening niet.
Hoe weet ik nou of mijn instructeur wel de kwaliteiten bezit die nodig zijn om de “Stof” over te brengen.

Er zijn niet gecertificeerde instructeurs die weten waar ze het over hebben, maar vaker is dat niet het geval. In mijn instructeurs workshops kom ik mensen tegen die al jaren werples geven maar de “basis” nog niet helemaal begrijpen.
Er zijn een aantal mogelijkheden om te weten te komen of uw instructeur de “basis” bezit om vliegvis en/of werples te geven. 
De gemakkelijkste weg is het om te vragen naar een “Certificaat” waaruit blijkt dat zijn/haar “basis” voldoende is geweest voor het behalen van een instructeurs certificaat en het mogen gebruiken van de “Instructeurs titel” van de betreffende toetsende organisatie.

Eén van de wereldwijde toonaangevende organisatie is de FFI.

Op de site van de FFI vind je wereld wijd instructeurs die les geven in de enkelhandige hengel en/of dubbelhandige hengel.

Veel van de geregistreerde instructeurs hebben ook de mogelijkheid u wegwijs te maken in bepaalde wateren. Hier kunt u dan ook vaak terecht voor evt. gidsen door of via deze instructeur. Dit is natuurlijk handig als je op visvakantie!

Laat een grens geen barrière zijn!

Instructeurs opleiding

Instructeurs zijn belangrijk voor zowel de beginnende als gevorderde vliegvisser. Zij kunnen een grote bijdrage leveren aan het vis plezier!

Iemand leren de vlieg te presenteren waar hij of zij wil geeft een hoop voldoening.

Bij mij kun je terecht voor onderstaande instructeurs opleidingen.

Mijn Certificaten

Casting Definitions by Fly Fishers International

Loop Formation - Lus Formatie