Over mij

William van der Vorst

Mijn naam is William van der Vorst en ik woon in Zuid-Limburg nabij de Geul en de Maas.

Vliegvissen begon voor mij op 10-jarige leeftijd. Pas in 2001 kreeg ik mijn eerst werplessen van Harrie van de Rieth. Een eye opener en een geweldige ervaring! Ik dacht toen “dat wil ik ook”!

In 2003 ben ik instructeur geworden bij de FFF-Europe/EFFA. Sindsdien heb ik niet stil gezeten en werk nu vooral voor de Fly Fishers International (FFI).

De FFI is een wereldwijde organisatie voor vliegvissers. Een onderdeel van de FFI is het “Casting Instructor Certification Program” (CICP).

Het doel van dit CICP-programma is om wereldwijd instructeurs, dubbelhandige instructeurs en master instructeurs te certificeren en te steunen door middel van workshops etc.

Van 2009 tot 2016 ben ik één van de 30 leden geweest van de “Casting Board of Governor’s” (CBOG) die wereldwijd verantwoordelijk zijn voor dit programma en hiervoor de wereld afreizen om workshops te geven en mensen te examineren.

De wereld afreizen, workshops presenteren en examens afnemen in landen waar je normaal zo snel niet komt, zoals: Zuid Afrika, Australië, Ukraine, America etc. Ja, leuk om te doen maar het mooiste hiervan is het contact met andere vliegvissers, hun technieken en cultuur!

William-Kampvuur