Enkele van mijn enthousiaste workshop deelnemers. Montana, USA.

It’s Time to Start Your next Adventure

Of je nou begint met vliegvissen of gevorderd bent, er valt altijd iets te leren!

Als u wilt beginnen met vliegvissen doet je er goed aan eerst het werpen onder de knie te krijgen alvorens je met vissen begint. Dit voorkomt een hoop fustratie als je later de fouten van het zelf aanleren moet gaan herstellen. Het merendeel van de vliegvissers is begonnen met de enkelhandige hengel, dit vooral om dat wij hier in Nederland maar weinig vis soorten hebben die hiermee actief te belagen zijn.

Ik ben een gecertificeerd  master instructeur en examinator voor beide disciplines en kan je vast en zeker verder helpen.

Enkelhand Maastricht

Beginner enkelhand

Om met vliegvissen te beginnen doe je er verstandig aan eerst enkele lessen te nemen. Dit kan in de vorm van privé of groep lessen.


meer informatie

Dubbelhand, Polen

Beginner dubbelhand

Ook hier is het dringende advies om eerst enkele lessen te nemen voordat je zelf aan de slag gaat. Dit kan in de vorm van privé of groep lessen.


meer informatie

Enkelhand Martin

Gevorderde enkelhand

Hier vul je zelf in wat je zou willen verbeteren of zou willen leren, b.v. de dubbel strip om meer controle te krijgen en voor langere afstand worpen.


Meer informatie

Dubbelhand San, Poland

Gevorderde dubbelhand

De meeste klanten die hier voor kiezen willen vooral het werpen met langere lijnen onder de knie krijgen of beginnen aan hun instructeurs training.


meer informatie

“If you don’t know where the fish lie, but can cast to cover the water with finesse, you are likely to catch fish. If you know where they lie but can neither reach them nor present the fly naturally, you are not even in the game”.               
– Joan Wulff –

Instructeus opleiding

Instructeurs zijn belangrijk voor zowel de beginnende als gevorderde vliegvisser. Zij kunnen een grote bijdrage leveren aan het vis plezier!

Iemand leren de vlieg te presenteren waar hij of zij wilt geeft een hoop voldoening.

Bij mij kun je terecht voor onderstaande instructeurs opleidingen.

Wat is er nog meer mogelijk?

Hieronder staan enkels optie, onder de knop evenementen vind je nog enkele activiteiten.

  • Workshops enkel- en dubbelhand.
  • Club- en Fair demonstraties.
  • Begeleiding bij het daadwerkelijke vissen.